Hoofdcontent

Weinig inkomen

Jeugdsportfonds

Het motto van het Jeugdfonds Sport & Cultuur is: ‘iedereen moet kunnen sporten’. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Nijkerk biedt kinderen uit financieel weinig draagkrachtige gezinnen de mogelijkheid om te sporten bij een sportvereniging. Het fonds vergoedt de contributie en eventuele sportattributen tot een gezamenlijk bedrag van maximaal €225,- euro per kind, inclusief €90,- voor sportkleding/attributen.

Jeugdcultuurfonds

Kunst is goed voor iedereen en zeker voor kinderen. Kunst is een vriend die je nooit in de steek laat. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt kinderen uit financieel minder draagkrachtige gezinnen hun passie te ontdekken en hun talent te ontwikkelen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur stimuleert daarmee de persoonlijke ontwikkeling van kinderen, en draagt op die manier bij aan een creatieve en innovatieve samenleving. Het fonds vergoedt tot een bedrag van maximaal €425,- euro per kind inclusief €90,- voor attributen.

Aanvragen

Een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur Nijkerk kan op www.allekinderendoenmee.nl worden gedaan door een intermediair. De intermediair is iemand die op professionele basis met het kind werkt, zoals een leerkracht, hulpverlener, jongerenwerker of begeleider. Ouders en sportverenigingen kunnen zelf geen aanvraag indienen. Voor wie? De fondsen zijn voor kinderen van 4 t/m 17 jaar, die woonachtig zijn in de gemeente Nijkerk wanneer andere financieringsmogelijkheden van de ouder(s) of verzorger(s) ontbreken of zijn uitgeput. De overige voorwaarden en meer informatie over de fondsen.