Hoofdcontent

Wie zijn wij?

Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel, neemt deel aan allerlei evenementen in Schijndel en omstreken, o.a. veteranendag, dodenherdenking, bevrijdingsdag, bezoek gedecoreerden, sinterklaasintocht, enz.

Het gilde neemt ook deel aan Kringdagen, waar wedstijden tegen andere gilden worden gehouden. Er zijn wedstrijden: Vendelen, trommen, bazuinblazen, kruisboogschieten, geweerschieten, koningsschieten en het jeu de boulesspel.
De jeu de boules wedstrijden, zijn als nieuw wedstrijdonderdeel door het Schijndels gilde geintroduceerd in het traditionele gildewezen. We houden jaarlijks onder onze eigen gilde leden, jeu de boules wedstrijden waar de beste drie spelers een titel binnen het gilde winnen. Landjonker, Heerboer, en pachter. Ook houden we jaarlijks het traditionele koningschieten. Dit wordt bij alle gilden in Europa gehouden. De gildekoning heeft de hoogste functie binnen het Schijndels gilde. Op onze gildeavond op dinsdag, verichten we zowel binnen als buiten diverse activiteiten zoals: Beugelen, vlak-boogschieten, jeu de boules, en gezelschapsspellen. We zijn dringend op zoek naar nieuwe tamboers en vendeliers. Geïnteresseerde worden door het gilde opgeleid. Ook andere belangstellenden die geen functie verichten maar wel het jeu de boulespel wil beoefenen, zijn van harte welkom om vrijblijvend met ons gilde kennis te komen maken.
Raadpleeg voor meer informatie of contact onze website. www.gildeschijndel.nl

Aanstaande activiteiten:

Datum: bekijk activiteit
18 t/m 85 jaar